FLAŞ

KHA Halk Oscar'ı: Birsen Yurdakul Tomurcuklu'un Cumhuriyet Aşkıyla Öne Çıkan Başarısı



1957 yılında Silivri'nin Çayırdere köyünde dünyaya gelen Birsen Yurdakul, eğitim hayatına Trakya’da başladı. Konya ve Osmaniye'de sürdürdüğü eğitimini Edirne Lisesi'nden mezun olarak tamamladı. Yurdakul, kamu hizmetine Edirne Nüfus Müdürlüğü’nde nüfus tescil memuru olarak başladı ve sonrasında Edirne Tekel Başmüdürlüğü’nde muhasebe memuru olarak görev yaptı. Uzun yıllar süren memuriyetin ardından emekli olan Yurdakul, bugün de Edirne'de yaşamını sürdürmektedir.

Şiire olan ilgisi ilkokul yıllarına kadar dayanan Birsen Yurdakul, bugüne dek 300'den fazla şiire imza atmış, şiirleri çeşitli edebi platformlarda yayınlanmaya devam etmektedir. Yurdakul’un eserleri, farklı internet sitelerinde yer almakta ve geniş bir okuyucu kitlesi tarafından ilgiyle takip edilmektedir.

Birsen Yurdakul Tomurcuklu, “Cumhuriyet 100 Yaşında” adlı şiiriyle KHA Halk Oscarları'nda büyük bir başarıya imza atmış ve bu prestijli ödüle layık görülmüştür. Şiir, Cumhuriyet’in 100. yılını kutlayan bir eser olarak, Türkiye Cumhuriyeti'ne ve onun kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e duyulan derin minneti ve bağlılığı dile getirmektedir. Vatanseverlik duygularıyla dolu olan şiir, Cumhuriyet'in geçmişini onurlandırırken, geleceğe dair umutları da güçlendirmektedir.

Şiirden bir alıntı, bu derin sevdayı şu dizelerle ifade etmektedir:

"Al bayrağa vatana aşığım, canım feda
Bu gökler, denizlerde, toprağımda şüheda
Emanetin kalbimde, asla bitmez bu sevda
Yüz yaşın kutlu olsun, bin yaşa Cumhuriyet."

Birsen Yurdakul Tomurcuklu’un bu ödüllü şiiri, Türk milletinin Cumhuriyet'e olan bağlılığını ve Atatürk ilke ve inkılaplarına olan sadakatini güçlü bir şekilde vurgulamaktadır. Halkın takdirini kazanan eser, Yurdakul’un edebi kariyerinde önemli bir dönüm noktası olmuş, Cumhuriyet'in 100. yılına dair duygularını yücelten bir yapıt olarak tarihe geçmiştir. Bu başarı, Birsen Yurdakul’un sanatsal mirasını daha da pekiştirirken, onun Türk edebiyatına olan katkısını da taçlandırmıştır.


H. İbrahim Kaya /KHA HABER MERKEZİ İZMİR

Hiç yorum yok

Nefret söylemi içeren, kişileri rencide edici yorumlar yayınlanmayacaktır. Yorumların hukuki sorumluluğu yorum sahibine aittir.

Resmi Gazete'de yayımlandı: 16 ilin valisi değişti!

Cumhurbaşkanlığı atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre,16 ilin valisi değişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla ya...